Prinţesa dansului Alina Suşco şi show ballet-ul ,,Exclusive Chişinău Moldova’’

Prinţesa dansului Alina Suşco şi show ballet-ul ,,Exclusive Chişinău Moldova’’Astăzi în ospeţie la noi este Alina Suşco, cea care a cucerit mii de auditorii de dans demonstrând talentul ei. Nu este numai o femeie cu succes în toate domeniile, dar şi antrenor în show ballet-ul ,,Exclusive’’.     Haideţi să aflăm cum reuşeşte ea să combine lucrurile plăcute cu cele utile?
- Alina, la ce vârstă ai început să te ocupi cu dansul?
- Mă ocup cu dansurile de la 6 ani. Vreau să spun că în copilărie eram o fată plinuţă şi de obicei fetele plinuţe nu sunt acceptate în grupurile de dans, dar mie soarta mi-a oferit o şansă, şi am început să merg la şcoala de dans. La început eu făceam doar încălzirea, dar după ce am început a executa mişcări de dans, atunci antrenorii au văzut în mine un potenţial în dans. Iată aşa a început cariera mea şi din acea zi au trecut 15 ani de când am început să mă ocup la un nivel profesional.

-          Îţi ţii minte primele tale competiţii?

-          - Sigur că ţin minte. E greu să uiţi aşa ceva. Prima mea competiţie a avut loc în Bulgaria, la festivalul ,,Soare, bucurie şi zâmbet’’. Am simţit acolo senzaţii de neuitat, emoţii pozitive. Şi acum ţin minte acei dansatori în costumaţii frumoase,de diferite naţionalităţi. Acolo erau dansatori din Georgia, Grecia, Macedonia, Ucraina, România,Slovacia şi alte ţări. Aceasta a fost o zi minunată pentru o fetiţă de 6 ani care a început lecţiile de dans iarna şi a mers la competiţii în vara aceluiaşi an. Întotdeauna îmi reamintesc prima competiţie cu zâmbetul pe faţă.

-          Cum ai ajuns în studioul de dans ,,Exclusive’’?

-          Mie acest studiou mereu mi-a plăcut, din motiv că aici în repertoriu există mai multe stiluri de dans: sportive, orientale. Este vizibil faptul că acest colectiv nu stă locului, întotdeauna este în căutarea lucrurilor noi şi se dezvoltă pe zi ce trece tot mai mult şi mai mult. În show programul lor intră de la 12-20 stiluri diferite de dans. Mi-a plăcut mult acest lucru deoarece eu la fel iubesc senzaţii noi şi să-mi schimb stilul de dans. Datorită colectivului de dans ,,Show Ballet Exclusive Chişinău Moldova’’ eu am învăţat multe stiluri de dans şi le posed la perfecţie acum. Încă un lucru care îmi place în acest colectiv este că ei încing orice atmosferă, redau culoare oricărei sărbători, saturaţie, luminozitate. Aceşti băieţi nu i-a lăsat pe nimeni indiferenţi  şi orice auditoriu nu ar fi, oricum va începe să danseze, plus la aceasta, colectivul ,,Exclusive’’ este foarte prietenos şi eu mă bucur mult că am reuşit să fac parte din el.

-          Şi totuşi, cum reuşeşti să combini şi învăţătura şi serviciul în show-ballet-ul ,,Exclusive’’?

-          Deseori mi se adresează întrebarea aceasta, chiar şi părinţii mei se miră cum reuşesc toate acestea. Eu consider că dacă nu iubeam ceea ce fac, eu nu reuşeam toate acestea. Pentru mine acest colectiv a devenit o familie. Ne-am apropiat aşa de mult unul de altul încât noi ne susţinem în orice situaţie. Dumitru Sergheevici Graboschi mereu a crezut în mine, şi m-a motivat să obţin rezultate mari în lumea dansurilor. Îi sunt foarte mulţumită pentru aceasta.

-          Vreau să menţionezi că arăţi foarte mine şi reeşind din aceasta, cum reuşeşti să lucrezi şi să-ţi păstrezi frumuseţea?

-          Probabil secretul frumuseţii mele constă în aceea că eu sunt foarte pozitivă. Chiar şi când există situaţii neplăcute, eu încerc să găsesc ceva pozitiv. Chiar şi când există vreun moment complicat , aceasta nicidecum nu influenţează asupra dispoziţiei mele. Eu mereu mă stărui să fiu pozitivă, veselă deoarece eu lucrezi cu copiii şi cu perechi de miri, şi nu îmi permit să am cu ei dispoziţie rea şi negativă. Eu consider că negativismul joacă un rol distructiv în viaţa oricărui om şi eu nu permit acestei stări să-mi domine viaţa.Dar dispoziţia bună şi zâmbetul prelungeşte viaţa, iar dacă dansezi cu un pozitivism în tine, atunci îţi este garantat un succes dublu.

-          Alina, dacă ţi s-ar propune să lucrezi în alt studiou atunci tu ai părăsi echipa ,,Exclusive’’ ?

-          Pot spune cu siguranţă că nu voi pleca, deoarece eu nu îmi trădezi persoanele apropiate. Show ballet-ul ,,Exclusive’’ şi directorul meu Dumitru Sergheevici mi-au deschis lumea frumoasă a dansului. Acest colectiv m-a ajutat să mă dezvălui din alt punct de vedere, să-mi dezvolt talentul. Vreau să menţionezi faptul că eu îmi petrec mai mult timp în studiou decât cu familia mea. Ei au devenit pentru mine persoane apropiate pe care eu nu le voi părăsi niciodată.

-          Ce le-ai sfătui oamenilor care s-au decis să se ocupe cu dansul?

-          În primul rând aş dori să le sfătui să nu le fie frică de nimic, să nu le fie frică că nu vor reuşi. În viaţa aceasta poţi învăţa multe lucruri când ai alături învăţători experimentaţi care te vor susţine în orice moment. Îi mulţumesc acestui colectiv şi directorului Dumitru Sergheevici Graboschi . Te poţi baza pe aceşti oameni, de aceea vă sfătui cu prima ocazie să vă adresaţi la show ballet-ul ,,Exclusive Moldova’’

 

Suntem mereu bucuroşi să vă înfrumuseţăm orice sărbătoare

Alina Susco - Show balet Exclusiv, dansatori la nunta, cumatrii si evenimente!

Maxim Miftahov